Kaljano Paruošimas: Kaip Rūkyti Kaljaną?

Kaljanas yra vandens pypkė, kuri buvo pradėta naudoti daugelyje Artimųjų Rytų kultūrų. Dabar kaljanas yra populiarus daugelyje pasaulio šalių, taip pat yra priimtinas socialiai vakarėlių kultūrai. Galbūt ir jūs norite surengti kaljano rūkymo vakarėlį, bet nežinote kaip naudotis juo. Tada šis straipsnis kaip tik jums, nes mes paaiškinsime, kaip tai reikia padaryti.

Kaljano paruošimas:

  • Užpildykite kaljano pagrindą – vazą – vandeniu iki nurodyto lygio.
  • Kaljano stiebo apačia turėtų būti apsemta vandeniu 2,5 cm.
  • Vandens neturi būti nei per daug, nei per mažai.
  • Įdėkite kaljano stiebą į pagrindą – vazą.
  • Šios dalys turėtų susijungti sandariai, o tam naudokite guminę tarpinę.
  • Apskritą metalinį dubenį uždėkite ant stiebo viršaus.
  • Taip bus surenkami pelenai ir karšta anglis, kad nesusižeistumėte ir nesugadintumėte baldų.
  • Tada prijunkite žarnas.
  • Jų jungtis taip pat turi būti sandari, o tam naudokite tarpines.
  • Tokiu būdu, visos jungtys bus hermetiškos.
  • Patikrinkite sujungimų sandarumą: uždėkite ranką ant kaljano stiebo viršaus ir tada įsiurbkite orą per žarną.
  • Jei jaučiate siurbimą ir pastebite vandens burbuliukų, kaljanas veikia.
  • Jei nematote nė vieno iš šių dalykų, tai reiškia, kad kažkur nesandariai sujungėte dalis.
  • Kai jungtis bus hermetiška ir patikrinta, į dubenėlį įdėkite šiek tiek tabako.
  • Įsitikinkite, kad tabakas yra nesuspaustas, jog nebūtų apribotas oro srautas.
  • Uždėkite molio dubenėlį ant stiebo viršaus, tiesiai virš apskrito dubenio.
  • Tada uždėkite karščio kamerą.
  • Jei jos neturite, naudokite folijos gabalėlį ir apvyniokite juo dubenėlį, tada aštriu daiktu padarykite mažas skyles.
  • Uždekite kaljano anglis, naudodamiesi žiebtuvėliu arba degikliu, priklausomai nuo to, kokią anglies rūšį naudojate.
  • Ant folijos viršaus arba karščio kameros uždėkite anglį tolygiai aplink kraštą, kad karštis pasiskirstytų vienodai.
  • Pradėkite traukti orą per žarną, o laikui bėgant anglis įkais ir sušils.
  • Tada pamatysite dūmų kaupimąsi pagrindo – vazos – viduje.
  • Galų gale, po kelių įkvėpimų turėtumėte pajusti tabako skonį burnoje.
  • Būkite kantrūs ir leiskite anglims sušildyti tabaką.